Massages Edelo Driebergen/Zeist/Doorn

Massages – ontspannend, versoepelend. Altijd op maat

Professionele en persoonlijke massages in rug, nek, schouders, bekken, kuiten, armen, vingers  etc.  Bij stramheid, overspannen gevoel, sport- en werkblessures. Veel ervaring met klachten.

Door kantoorwerk, of te weinig variatie in beweging kunnen spieren stijf worden. Belangrijk is dan de doorbloeding te verbeteren. Hierdoor wordt zuurstof aangevoerd, waardoor de stofwisseling en daarmee de energielevering verbetert. Vocht wordt beter afgevoerd. Neem vandaag contact op.

De oplossing voor veel spierproblemen is heel regelmatig en gevarieerd te bewegen. Soms wordt dit (te) snel fanatiek opgevoerd voor het lichaam. De pezen zijn dan nog niet voldoende aan de krachteisen aangepast. Dit is een valkuil bij het opvoeren van de sportactiviteiten. Het is de uitdaging van trainers om goed de opvoering van de belastbaarheid in te schatten en bij te stellen. Dit verschilt per individu. Het is de uitdaging van de sporter om goed naar het lichaam te luisteren.

Blessurevrij sporten, blessureherhaling voorkomen en een vroeg stadium van overbelasting helpen verminderen- dat is waar de sportmasseur in beeld komt:

  • Bij een verstoorde balans in de belastbaarheid van het spierstelsel is massage een middel om sneller te herstellen.
  • Bij opgebouwde spanning ( mentaal en fysiek) is massage een middel om te ontspannen

U bent van harte welkom bij Edelo massagepraktijk! Maak een afspraak

Ik ben Eva Dekker-Looman, 44 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen. 14 jaar ben ik werkzaam als groepsleerkracht in het basisonderwijs geweest, in de bovenbouw. Na deze periode werd het tijd voor een nieuwe richting. Inmiddels heb ik verschillende opleidingen en cursussen afgerond. Nu werk ik al weer jaren gericht aan spier- en spanningsklachten.

De massage wordt opgebouwd: mobiel maken, opwarmen van de huid, dan de spieren en vervolgens kan ik dieper de spieren masseren. Al naar gelang de wens/klacht combineer ik de technieken uit alle verschillende soorten behandelingen. Een lichaam is immers een geheel, het ene beïnvloedt het andere deel van het spierapparaat. Soms zijn de massages gevoelig, maar altijd ontspannen ze u, want de functie en conditie van de spieren verbetert. En dat voelt u.

Maak een afspraak.

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Deze organisatie waarborgt de rechten van u als cliënt en de kwaliteit en plichten van mij als masseur. De massages worden niet vergoed door verzekeringen. Mogelijk is dit in de toekomst wel het geval.

Woorden die bij mij passen zijn: samenwerken, integer, betrouwbaar, actief, sportief, oplossingsgericht, kwaliteit en gedreven. Mensen helpen om weer meer uit de dag te kunnen halen, met meer energie en ruimte in het lichaam, is wat mij drijft. Daarnaast ben ik gefascineerd door de complexiteit van lichaam in zijn geheel ook in de relatie met emoties. Uw inbreng is belangrijk. Bij twijfel over de effecten van uw massage verwijs ik door. Massage slaat het best aan bij een juiste stand van uw botten/gewrichten.

Pijn
Veel mensen hebben pijn, vaak structureel. Na jarenlang pijn hebben, accepteren de meeste mensen pijn als iets wat erbij hoort. Het wat ouder worden, of ermee geboren zijn, zijn hiervoor argumenten. Pijn maakt de dag minder fijn, maakt en kortaf. U komt minder makkelijk aan beweging toe, waardoor u zich nog minder fit voelt. Pijn is meestal goed te behandelen door gerichte massage.

Oorzaak en gevolg
In de meeste gevallen is pijn dus goed te behandelen. Ongeveer 70 % van alle pijnklachten zijn spiergerelateerd, vaak is de oorzaak een serie triggerpoints door overbelasting. Door bijvoorbeeld een verkeerde houding, continu het been strekken en loslaten tijdens autorijden, herhaalde bewegingen tijdens computergebruik en  stress, gebruiken we onze spieren op een onnatuurlijke manier. Door de overbelaste spieren te behandelen kan pijn enorm verminderen, zelfs verdwijnen. U krijgt nieuwe energie en voelt zich positiever.
Stress maakt het herstel lastiger. Massage werkt van meerdere kanten- het ontspant, verbetert het spierstelsel ( en andere stelsels) en werkt dus erg goed.

Lees meer over triggerpoints en pijn door op de link te klikken.

Edelo massagepraktijk in Driebergen is gespecialiseerd in het verminderen van nek- en schouderklachten. Maar ook lage rugklachten, schouderklachten, nekklachten, hoofdpijn, RSI, tennisarm, wervelcorrecties, bekkencorrecties door overbelaste spieren en scheefstand behandel ik middels massage. Klachten van manuele aard behandel ik niet. Ik verwijs dan door naar een specialist op dat gebied.

Maak een afspraak

Opleiding
Mijn opleidingen heb ik gevolgd ik bij het massage- en opleidingsinstituut Libosan in Houten. Dit is een instituut waar professioneel, met veel aandacht, enthousiasme, diepgang, oog voor detail en een luisterend oor het vak wordt overgedragen en ingeoefend.
Momenteel werk ik zelf mee aan de opleiding sportmassage NGS als docent-assistent

Edelo- voor het soepel en gezond houden van spieren