Kuitklachten van M. & the superfascial backline bij massagepraktijk Edelo

Na een dag en avond staan en lopen voelt M. doorgaans zijn kuiten. Ze staan strak en geven een continue pijnsensatie. Het is te negeren, dus doorgaan is niet onmogelijk. Maar het gevoel komt steeds weer terug en de spieren lijken strakker te gaan staan. Toch, is het niet onhoudbaar, wel oncomfortabel. Een pilletje op zijn tijd en M. gaat door met de dagelijkse gang van zaken. Echter, bij het sporten ontstaat na een te korte warming up op een avond een spierscheur in de kuit. Nu begint de ellende pas echt. Minder sporten, stijver, conditie achteruit, somber… De weg omhoog is een lange.

 

Maak een afspraak

Het lichaam geeft een signaal af- Het is verstandig hiernaar te luisteren en er even over na te denken.
We zijn geneigd te denken dat het bij de leeftijd hoort. Wel willen we eraan werken- verkorte spieren, dus rekoefeningen doen? Moeten de kuiten juist getraind? Dit zijn de eerste dingen waaraan je denkt bij klachten. Of is er een ontsteking wellicht? Of kan er iets onderliggends aan de hand zijn?

Er zijn andere stappen die bij M. bekeken hadden kunnen worden:
De bindweefsels rondom de achillespees en enkels blijken strak te staan, waardoor het scheenbeen naar achteren in de enkel wordt getrokken. De knieën staan hierdoor overstrekt en de kuiten op spanning. Het bekken gaat in voorover kanteling staan en de rug staat te hol, rugklachten zijn het gevolg. Dat heeft weer zijn werking op de schouder en nek. Wat een ellende.

Dit is maar een van de oneindige verhalen die er zijn rondom klachten. Het is een hele kunst om de oorzaak te achterhalen. Kijken naar het hele lichaam en zoeken naar mogelijkheden in spier- en bindweefsels. Daaruit komt altijd nuttige informatie. Want uw lichaam heeft zich gezet in de stand die ervoor zorgt dat u het makkelijkst beweegt en de minste pijn ervaart. Maar dit zorgt ook voor compensaties in het lichaam.

Mijns inziens is stap 1 die van de sportmasseur met kennis van beweegketens en bindweefsels. Grote kans dat na een aantal keer behandelen klachten verminderen of verdwijnen. Dit, doordat spieren en bindweefsels gaan ontspannen. Is er meer aan de hand, dan verwijs ik door naar bijvoorbeeld de manueel therapeut, chiropractor, ostheopaat, fysiotherapeut. ,

Van harte welkom bij Edelo, massages driebergen