Driebergen -stoelmassages – sportmassages – ontspanningsmassages – spierklachten – Edelo

Hoe houd je het ontspannen zomergevoel vast?

Vaak verdwijnen in de zomer door de warmte en de ontspanning veel spierklachten – nek en schouders, hoofdpijn, rugklachten. Klachten kunnen dan ook juist ontstaan door minder te bewegen en meer te eten. Het is een bekend fenomeen, ieder jaar een een terugkerend verschijnsel. Klachten kunnen ook ontstaan door te fanatiek te gaan sporten. Plotselinge activiteiten en bewegingen, krachten op pezen die daar nog niet op berekend zijn.

Sportmassage is een schakel in blijvend aandacht voor een soepeler lichaam. In de weg naar herstel. Knopen, verklevingen zorgen namelijk voor pijn en verkorte spieren en spierketens.

       

Wilt u maximaal resultaat naast uw sportmassage? Voer op verschillende vlakken veranderingen in en merk blijvend resultaat:

– Eet meer groente en fruit, drink voldoende water. Wees matig met koffie, en alcohol. Rook niet. De energie zal na een startperiode toenemen.
– Wissel houdingen af, zit of sta niet te lang stil.
– Maak tijd voor sporten, of in ieder geval bewegen. Loop, fiets, daar waar u de auto kunt laten staan. Het hoeft niet meteen heel fanatiek, maar beweeg.
– Train naast de beweging op kracht. Dit kan al heel eenvoudig. Vraag wel advies over de juiste houdingen, of zoek dit zelf uit.
– Neem tijd voor mentale ontspanning. Rooster enkele keren in de week een moment vrij om de gedachten de vrije loop te laten gaan.
Niet alles hoeft efficiënt ingedeeld te worden en niet alle tijd nuttig besteed.
Bovenstaande punten vragen om een bewuste stijl van leven, keuzes maken. Vaak merk je rond je 30ste – 40ste dat niet alles kan. Wat is nu echt belangrijk voor je, waar haal je energie uit en wat kost energie? Welke activiteiten zijn echt noodzakelijk naast je werk en/of gezin?
Soms is het lastig keuzes maken en kiest uiteindelijk je lichaam voor je. In deze fase komen veel burnouts voor.

Door massages zul je soepeler worden. Daarnaast word je je bewuster van pijnlijke en verkorte plekken in je lichaam en van manieren  om je versoepeling zelf aan te gaan pakken.

Probeer eens een Edelo massage…
Sommige mensen blijven periodiek een onderhoudsmassage boeken, dit werkt!
Sommigen pakken alles zelf op en komen alleen bij klachten weer terug, dit kan ook.
Sommigen komen voor de mentale en lichamelijke ontspanning een uur liggen voor pure ontspanningsmassage, dit werkt ook.

Kortom, vele mogelijkheden voor het verhogen van het plezier in je lijf.
Van harte welkom weer bij Edelo, Eva Dekker-Looman