Even voorstellen

Herfst – Houd je lichaam soepel door sport- en/of ontspanningsmassages te ervaren.                              fb-logo  

Licht, wind, wolkenpartijen, temperatuur en activiteiten, alles is weer veranderd.
Het lichaam reageert hierop. In beweging blijven! Dat is belangrijk. Massages helpen om dit soepeler te kunnen doen.
Ik ben Eva Dekker-Looman, 43, getrouwd en heb 3 kinderen. Lange tijd ben ik groepsleerkracht in het basisonderwijs geweest, in de bovenbouw. Na deze periode werd het een aantal jaar geleden tijd voor een nieuwe richting.

Na een aantal opleidingen en cursussen werk ik gericht aan spier- en spanningsklachten
Na een intakegesprek, houdingsobservatie, functie-onderzoek en spieronderzoek maak ik in samenspraak met u een behandelplan. Dit kan ook een eenmalige massage zijn.


De massage wordt opgebouwd: mobiel maken, opwarmen van de huid, dan de spieren en vervolgens kan ik dieper de spieren masseren. Al naar gelang de wens/klacht combineer ik de technieken uit alle verschillende soorten behandelingen. Een lichaam is immers een geheel, het ene beïnvloedt het andere deel van het spierapparaat. Soms zijn de massages gevoelig, maar altijd ontspannen ze u, want de functie en conditie van de spieren verbetert. En dat voelt u.

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Deze organisatie waarborgt de rechten van u als cliënt en de kwaliteit en plichten van mij als masseur. De massages worden niet vergoed door verzekeringen. Mogelijk is dit in de toekomst wel het geval.

Woorden die bij mij passen zijn: integer, betrouwbaar, actief, sportief, oplossingsgericht, kwaliteit en ook het vinden van rust en balans in het dagelijks bestaan. Mensen helpen om weer meer uit de dag te kunnen halen, met meer energie en ruimte in het lichaam, is wat mij drijft. Daarnaast ben ik gefascineerd door de complexiteit van lichaam in zijn geheel en de relatie met emoties. In mijn behandelingen neem ik de tijd, en aandacht voor u en de klacht. Ik behandel oorzaakgericht en efficiënt, altijd op maat. Uw inbreng en wens is belangrijk.
Belangrijk om te melden vind ik dat ik altijd eerlijk en open ben over de grenzen van massage en het niet onnodig verlengen van lopende behandelingen. Zo nodig, of bij twijfel, verwijs ik door.

Pijn
Veel mensen hebben pijn, vaak structureel. Na jarenlang pijn hebben, accepteren de meeste mensen pijn als iets wat erbij hoort. Het wat ouder worden, of ermee geboren zijn, zijn hiervoor argumenten. Pijn maakt de dag minder fijn, maakt en kortaf. U komt minder makkelijk aan beweging toe, waardoor u zich nog minder fit voelt. Pijn is meestal goed te behandelen door gerichte massage.

Oorzaak en gevolg
In de meeste gevallen is pijn dus goed te behandelen. Ongeveer 70 % van alle pijnklachten zijn spiergerelateerd, vaak is de oorzaak een serie triggerpoints door overbelasting. Door bijvoorbeeld een verkeerde houding, continu het been strekken en loslaten tijdens autorijden, herhaalde bewegingen tijdens computergebruik en  stress, gebruiken we onze spieren op een onnatuurlijke manier. Door de overbelaste spieren te behandelen kan pijn enorm verminderen, zelfs verdwijnen. U krijgt nieuwe energie en voelt zich positiever.
Stress maakt het herstel lastiger. Massage werkt van meerdere kanten- het ontspant, verbetert het spierstelsel ( en andere stelsels) en werkt dus erg goed.

Lees meer over triggerpoints en pijn door op de link te klikken.