Tennisarmtherapie

Een tennisarm is een ontsteking van de pezen die aanhechten aan de buitenste knobbel van het bovenarmbot. Bijzonder aan deze ontsteking is dat er geen onstekingswaarden worden aangetroffen.

De oorzaak van deze aandoening ligt in bijna 100% van de gevallen in triggerpoints in de onder- bovenarmspieren en schouderspieren. Een tennisarm in een gevorderd stadium doet zoveel pijn, dat zelfs een kopje optillen bijna niet meer te doen is. Bij zoveel pijn zal de patient de arm niet meer gaan gebruiken en mogelijk zelfs het werk moeten afzeggen.

Afbeeldingsresultaat voor tennis elbow

De tennisarm heeft als kenmerkende eigenschappen:
– Alleen pijn bij bovenhandse belasting ( lijkt op het tennissen);
– Ontstaan door overbelasting;
– Pijn aan de buitenkant van de elleboog;
– De elleboog kan normaal bewegen;
– Soms is er sprake van prikkelingen in de vingers en/ of de hand.

De algemene duur van een tennisarm wordt gesteld op 9 tot 12 maanden. Bij de meeste tennisarmtherapieen komen de klachten na verloop van tijd weer terug.Deze massagebehandeling behandelt de tennisarm in 5-7 weken. De klachten moeten met ten minste 80% teruggebracht zijn. De klachten blijven weg, mits de rug en arm onderhouden worden met massages eens in de 4 a 5 weken. Dit kan in 45 minuten ( combinatie tafelspecialisatiemassage en tennisarmtherapie). Deze onderhoudsmassages voorkomen ook vele andere klachten.

Maak een afspraak

De tennisarmtherapie is een therapie die als heftig en pijnlijk wordt ervaren. De aangedane spieren worden zo behandeld, dat de spieren worden aangezet tot het vormen van nieuw spierweefsel. Bij reguliere klachtbehandelingen van Delo wordt met een pijnacceptatiegrens gewerkt. Deze behandeling gaat over deze grens heen. De eerste 2 a 3 behandelingen zijn heel pittig. Daarna gaat de pijn zakken.

Ter ondersteuning van de behandeling en verminderen van de pijnklachten wordt de tennisarm getaped. Deze tape kan een week ( tot de volgende massage) blijven zitten. De tape neemt de functie van de spier over en vermindert zo de pijn.

Mensen die al meerdere maanden zeer ernstige klachten hebben, zijn gebaat bij deze therapie. De pijn van de therapie is het waard, omdat er zicht is op genezing.