Orthopedische revalidatie – direct resultaat

Bij veel pijn in stand of tijdens een beweging, besluit ik in overleg met jou, vaak om eerst de technieken uit de opleiding orthopedische revalidatie toe te passen. Deze werkwijze gaat uit van het uitlijnen van gewrichten, losmaken van bindweefselplaten. Na de behandeling moet er minimaal 10 minuten licht bewogen worden om de interventies te laten inslijpen ( wennen). 
Bij veel rug-, schouderklachten heb ik deze opleiding met succes kunnen toepassen. 

De behandeling werkt op basis van sneltesten. Deze geven informatie over de plaats van behandeling, de triggers. De behandeling wordt versterkt door tapes en vervolgens gaat u trainen:
Test – Trigger -Tape -Training = 4xT
Alle handelingen zijn specifiek gericht op uw klacht. Alleen de testen die directe verbetering geven, worden verder als behandeling ingezet. Direct resultaat is het doel. Het mooie van deze methode is dat het lichaam in de praktijk als geheel wordt gezien. Het kan dus zijn dat ook buiten het gebied van de klacht wordt behandeld.
In de opleiding hebben we week na weer alleen dingen geleerd, gezien en toegepast die resultaat gaven. Ik heb nog nooit zoiets eerder meegemaakt. De combinatie van technieken en inzichten, maakt deze methode bijzonder effectief. Veilig, want alleen technieken die leiden tot verbeteringen, gezien tijdens het testen, worden uitgevoerd.
Doel is pijn verminderen, balans verbeteren in de gewrichten en spieren, spieren in hun natuurlijke functie beter laten functioneren.