Herfstactie VoetreflexPlus

De herfst is nu echt begonnen. Vroeger donker en af en toe zien we daadwerkelijk wind en regen. 

De Longen hebben te maken met weerstand, energie en ruimte innemen voor jezelf. Wil jij de energie van de zomer meer vasthouden in de herfst? Zorgen voor je batterij en je ontspanning? In dit pakket ontvang je 3 voetreflexPlusmassages die werken aan de balans in je immuunsysteem, energieopname en balans in je hormoonstelsel. Dit in combinatiemet de Longmeridiaan op de arm.

Voor een energieker herfst.
Van €195 voor €185,50

(foto van Taryn Elliot)

Lichaam en geest zijn een geheel. Dit is ondertussen een veel gehoorde quote. Het gaat alleen wel wat verder dan dat. Je bewoont je lichaam, bent er niet alleen mee verbonden, alsof er een lijntje loopt- jouw lichaam en geest zijn totaal verweven met elkaar. Iedere cel, weefsel, orgaan, orgaansysteem en als geheel lichaam is doorweven met jouw bezieling. Elk gedachtepatroon, elke emotie en ook lichamelijke voeding hebben op celniveau effect. Het is dan ook belangrijk om je lichaam echt te bewonen, te doorvoelen. Je lichaam en geest te voeden op een manier die je goed doet. Te vaak zien we ons lichaam nog als een gebruiksvoorwerp dat het op onhandige momenten af laat weten, niet mooi is,of niet doet wat we willen. Maar je lichaam spiegelt je wat er speelt op geestelijk en lichamelijk gebied op dit moment. Het is dus een krachtig instrument om je leven bij te sturen. De kleine signalen leren voelen en daarbij stilstaan, opent een wereld van echte belichaming. Een onschuldige hoofdpijn, gewrichtspijn, buikpijn, duizeligheid, vermoeidheid worden daarbij handvatten om bewustzijn te krijgen over wat er op dit moment bij je speelt. Gabor Mate schrijft hier onder andere over. Als je geen ‘nee’ kan zeggen, als je geen voor jou gezonde grenzen kan stellen en aanpassingen aanbrengt in ongezonde fases, dan gaat het lichaam ‘nee’ zeggen. Dan geeft je lichaam de grens aan. Bewustwording van de kleine lichaamssignalen brengt nieuwe inzichten en een meer liefdevolle, respectvolle en milde houding ten aanzien van jezelf. Het is allemaal zo logisch.

VoetreflexPlus werkt met bovenstaande inzichten. Bij deze therapeutische massage is de visie dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten ( zoals dat ook zo is op het hoofd, de ogen, tong, oren en handen). Voetreflexzones zijn zones die een niet zichtbare fysieke relatie hebben op een verbonden deel in het lichaam. Door deze reflexzones te masseren wordt – in het bijbehorende deel van het lichaam – de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam geharmoniseerd. In principe kan je lichaam veel verstoringen zelf oplossen, als het in balans komt.

Voetreflex Plus™ brengt meer balans door zowel de Chinese als de westerse reflexmethode toe te passen, omdat deze elkaar harmonieus aanvullen. Acupressuurpunten op de benen en handen worden behandeld. Energetische voetreflexmassages werken op het energieveld en de emoties. Deze combinatie versnelt de behandelresultaten en onderscheid zich daarmee van de algemene voetreflexologie.

Afbeelding van Racool_studio op Freepik

Ontspannen voeten zijn gezonde voeten. Wist je…

 

–          dat massages gewoon ongelooflijk fijn zijn om tot jezelf en weer in je lichaam te
komen, dus uit je hoofd, doordat je gaat voelen?

–          dat massages van lichaam en voeten je bewust kunnen maken van de boodschap die
je lichaam je geeft?

–          dat ieder ongemak een boodschap in zicht heeft, de mogelijkheid tot verandering?

–           dat lopen op blote voeten de voetboog traint en je voetmaat kleiner kan worden?

–           dat je voetmaat daardoor wel met een hele maat kan afnemen?

–           dat op blote voeten lopen spanningen afvoert de aarde in?

–           dat water dit ook doet?

–           dat zeewater ontsmettend werkt en voetschimmel kan oplossen?

–           dat op en onder de voeten het hele lichaam is weerspiegeld, zoals in iedere cel de
informatie van het hele lichaam opgeslagen ligt?

–           dat zorgen voor je voeten dus zorgen voor je hele lichaam is?

–           dat bij de teennagelhoeken de helft van je energiebanen van je lichaam beginnen   of eindigen?

–           dat deze energiebanen ook emotiebanen zijn?

–           dat boosheid en frustratie direct invloed hebben op je orgaansysteem?

–           het aangaan, onder ogen zien van je ergste angsten je gevoel van basisveiligheid
 vergroot?

–           dat we doorgaans heel goed zijn in het wegstoppen van deze angsten, zodat ze
onbewust worden?

–           dat we in staat zijn om ons immuunsysteem te versterken door naast leefstijl ook  te werken aan onze emotionele balans?

 

Al deze zaken en nog veel meer is het afgelopen jaar ( twee jaren) aan bod gekomen in de opleiding en de praktijk. Wat betekent dit voor de massages?
De basis blijft altijd gelijk:

 

De wens is de basis van de massage

 

Door aanvullende kennis en inzichten, zijn er weer nieuwe invalshoeken bij gekomen.

Van harte welkom in de praktijk!

Medisch Centrum Driebergen
Schippersdreef 4

 

Lees meer...

Deel bericht:

Met volle kracht vooruit!

Beste allemaal, we zijn zo lang niet in contact geweest en hebben elkaar niet gezien. Hopelijk is verandering dichtbij en mag ik weer gaan masseren, want:

 • Massages verlagen je stresshormonen;
 • Massages verbeteren de balans in je lichaam;
 • Massages verhogen de weerstand;
 • Massages verhogen je geluksgevoel;
 • Massages brengen je meer uit je hoofd, uit gedachtes.

Ik mis het werken enorm.

Het afgelopen jaar heb ik ingezet op verder ontwikkelen. Zowel op het gebied van technieken als op het gebied van emoties en hoe deze zich vastzetten in het lichaam. Dit alles heeft een wetenschappelijke basis. Als ik met Edelo weer open ben, kan je bij mij naast de vertrouwde behandelingen dan ook terecht voor:

Voetreflex Plus massages:

 
 • Een ontspannende voetmassage
  omdat je het lekker vindt en eraan toe bent, een moment voor jezelf.
 • Een klachtbehandeling via de voeten
  Dit omvat een traject met intake, onderzoek en een aantal behandelingen om tot inzicht van de oorzaak te komen. 
 • Een klachtbehandeling in regio van de klacht en via de voet
  Via de intake en het voetonderzoek, waarvan ik de uitkomst met je doorneem, komen we samen in gesprek. Goede kans dat je tot inzicht komt wanneer en waardoor de klacht is ontstaan. Door je hiervan bewust te worden kan je gericht werken aan herstel. De massages ondersteunen je lichaam en geest, waardoor je ook nog eens beter herstelt. Aan te raden bij klachten waar je zelf niet uitkomt.
 • Een wellness 2,5 uur
  voetenbad, voetenmassage/ontspanningsmassage rug ( etc.), kleipakking en ondertussen geniet je van muziek, thee en wat te eten. Tijd voor jou om tot jezelf te komen.

Schippersdreef op komst!

Edelo massagepraktijk gaat verhuizen. Vanaf april zal je mijn vinden in gezondheidscentrum Schippersdreef 2-4. 

Ik hoop je binnenkort weer te mogen verwelkomen! 
Hartelijke groet, Eva

Deel bericht:

Werknemers ervaren meer stress door thuiswerk. Dit is de afgelopen week in het nieuws verschenen. Resultaten uit onderzoeken zijn opvallend. Ondanks dat veel mensen tevreden zijn over meer thuiswerken en minder reistijd, is stress toegenomen. 

De balans tussen prive en werk is moeilijker te vinden, waardoor stress ontstaat. 
Stress kan je op veel manieren verminderen. Een goede werkstructuur, werktijden aanhouden, afwisselen binnen en buiten, beweging in je weekschema toevoegen, aandacht voor wat je eet en drinkt- allemaal heel goede handvatten.

Maar ook:

Kom uit je gedachtes en weer terug in je lijf. Bij stress geeft je lijf allerlei signalen, die je in het beginstadium geneigd bent weg te wuiven.  
Massage laat je je lijf voelen. Je ontspant, zodat je voelt wat spanning allemaal met je doet. Door deze bewustwording ga je beter om met stress signalen. 


Lees meer...

Deel bericht:

Goed nieuws! U kunt weer behandelingen boeken! Na een uitgebreide vragenlijst die u moet invullen bij het online boeken ( in deze fase gaat alles online), kunnen we samen met vrij grote zekerheid vaststellen of u gezond bent en in de praktijk kunt komen. 
Edelo werkt uiteraard met alle laatste protocollen, wat betekent dat ook senioren en mensen met overgewicht maar verder een uitstekende gezondheid volgens het RIVM en de NGS behandeld mogen worden. 

Het algemene advies blijft voor de risicogroep om zoveel mogelijk thuis te blijven en drukte te vermijden. Blijft u zich daarvan bewust. 

Welkom! 

Deel bericht:

Sinds zondag 22 maart zijn alle massagepraktijken gesloten vanwege het coronavirus. Edelo massagepraktijk is per 14 maart gesloten. Alle massages van de ouderen in de verpleeg- en verzorghuizen werden afgezegd en we moeten 1,5 meter afstand houden. Alleen de vitale beroepen mogen hun werkzaamheden blijven uitvoeren.  

Massages zijn, hoe belangrijk ze ook zijn, geen vitale levensbehoefte. 

Vanuit het NGS mochten masseurs nog verder werken onder strenge voorwaarden. Deze verleiding was groot. Het wegvallen van klantencontact en alle inkomsten is een grote verandering en dwingt tot aanpassen.  Maar het voelde niet goed. De praktijk is dus gesloten tot in ieder geval 6 april. 
Bij verlenging van de maatregelen zal de praktijk ook daarna nog gesloten zijn. 

Maar… u kunt wel contact op nemen voor een afspraak in de toekomst. Of u zit om een praatje verlegen, of wil graag advies krijgen over uw klachten. Dit kan gaan over zelfmassage, stretchoefeningen, krachtoefeningen, voeding, mentaal ontspannen, lichamelijk ontspannen. 

 

 

Lees meer...

Deel bericht:

Vanmorgen heb ik een meneer mogen behandelen die alles heeft afgelopen in het medische circuit. Tot aan revalidatiecentrum en omgaan met pijngesprekken toe. Deze meneer zit in de ziektewet thuis, niet in staat om lichamelijk werk meer uit te voeren.

De 4xT-methode heeft deze meneer in een uur van zijn pijn af geholpen. Hij had bij de buiging naar voren pijn bij een vinger-grondafstand van 48 centimeter en kon maximaal tot een vinger-grondafstand komen van 18 centimeter. 

Na de behandeling kon meneer pijnvrij met de vingers op de grond komen. De rug en heupen voelen los. 
Deze meneer zal vaker moeten terugkomen voor blijvend resultaat. Ook zal er aan de leefstijl en beweeggewoontes, houding gewerkt moeten worden door meneer zelf. Hier liggen namelijk de factoren die de klachten laten terugkomen of in stand houden. 

Maar binnen een uur pijnvrij… dat geeft wel aan dat deze therapie werkt in veel gevallen waar de reguliere therapie geen resultaat heeft gehad. Benieuwd? Binnen een behandeling weet je of het voor je werkt, of het ‘pakt’ bij jouw klacht. 

Lees meer...

Deel bericht:

pijnlijke spieren door computerwerk

“Kan uw massage de beweging van mijn nek te verbeteren en de pijn verminderen?”

Vaak wel.
Bij de diagnose artrose denk je al snel dat je met de pijn en beperking moet leren leven. Maar er is vaak nog verbetering te verwachten  met gerichte massage.

Na gerichte sneltesten ( niet alleen van de nek), specifieke technieken merken veel mensen dat de nek soepeler en met minder pijn beweegt. 
Daarnaast wordt de nek door zachte, ontspannende mobilisaties en massage versoepeld.

Ook bij artorse in de rug, heup, knieën en enkels is vaak verbetering te verwachten.

De behandeling bestaat uit verschillende technieken, gaat verder dan massage alleen. 

Lees meer...

Deel bericht:

Behandeling orthopedische revalidatie ( 4xT) in Edelo massagepraktijk

De behandeling werkt op basis van sneltesten. Deze geven informatie over de plaats van behandeling, de triggers. De behandeling wordt versterkt door tapes en vervolgens gaat u trainen:

Test – Trigger -Tape -Training = 4xT

Alle handelingen zijn specifiek gericht op uw klacht. Alleen de testen die directe verbetering geven, worden verder als behandeling ingezet. Direct resultaat is het doel.
Het mooie van deze methode is dat het lichaam in de praktijk als geheel wordt gezien. Het kan dus zijn dat ook buiten het gebied van de klacht wordt behandeld.
In de opleiding hebben we week na weer alleen dingen geleerd, gezien en toegepast die resultaat gaven. Ik heb nog nooit zoiets eerder meegemaakt. De combinatie van technieken en inzichten, maakt deze methode bijzonder effectief. Veilig, want alleen technieken die leiden tot verbeteringen, gezien tijdens het testen, worden uitgevoerd.
Doel is pijn verminderen, balans verbeteren in de gewrichten en spieren, spieren in hun natuurlijke functie beter laten functioneren.

 

 

Lees meer...

Deel bericht:

De afgelopen weken ben ik in gesprek geweest in een zorginstelling voor ouderen. Massages voor deze oudere mensen kan veel goed doen. De aandacht en tijd voor de aanraking. Door massage versoepelen de stijve spieren en gewrichten.

Een heel ander  doel is het verminderen van onrust en angst. Massage kan in de rolstoel, in bed en voor een enkeling nog op de massagetafel aangeboden worden.

Bijvoorbeeld:
Een mevrouw met dementie en veel lichamelijk ongemak kan moeilijk uit bed gehaald worden, haar knieën werken niet mee.

Lees meer...

Deel bericht:

Schema workshops vitaliteitsweek: regie op tijd, stoelmassage, mindfulness

Wil jij je werknemers vitaal houden? Dan hebben wij een vitaliteitspakket voor jouw bedrijf. Tijdens de nationale vitaliteitsweek gaan we van start met dit pakket. We komen naar je bedrijf om met de werknemers aan de slag te gaan.

Lees meer...

Deel bericht:

Lage rugklachten, massage kan helpen

Verlost van rugpijn

Afgelopen seizoen heb ik met succes rugmassages gecombineerd met bekken in balans brengen. Dit verloste veel mensen van rugpijn. Daarna(ast) bied ik mensen het Edelo rugprogramma aan. Na de massages is de rug in balans en zijn de klachten sterk verminderd of over. Dan is het tijd om de regie in eigen handen te nemen. Dit kan met het rugpakket

Lees meer...

Deel bericht:

Edelo in Valkenkamp 40

 • Sportmassages
 • Onderhoudsmassages (blijf soepel)
 • Stoelmassages ( nek, schouders, bovenrug)
 • Ontspanningsmassages

in fysiotherapiepraktijk De Valkenkamp!

Lees meer...

Deel bericht:

3bergenloop met massage

Edelo massage bij 3bergenloop

Voor, tijdens en na de 3bergenloop kunt u terecht voor sportmassage!
Voor opwarmen van spieren of juist afvoeren van afvalstoffen zijn sportmassages ideaal. Sportmassages voorkomen blessures en in veel gevallen verminderen ze spier- en bindweefselklachten.

Lees meer...

Deel bericht:

Rugpijn

De afgelopen jaren heb ik me in deze problematiek verdiept als masseur.
Dus zonder kraken, hardhandig manipuleren, maar via fascie en spieren het lichaam in balans krijgen. Vergelijk de behandeling niet met een ontspanningsmassage! Velen zijn al bij mij geweest met rugpijn. Wat kunt u verwachten?

Via sneltesten en massage- plus fascietechnieken in de vookeursrichting van het lichaam verminder ik in bijna alle gevallen van rugpijn op korte termijn de pijnklachten.
Bij lage rugpijn breng ik de stand van het bekken in balans, vergroot zo nodig de beweeglijkheid van het heupgewricht, maak de buikfascie los en masseer en 2 belangrijke spieren in ruglig. In Buiklig loop ik alle spieren na die invloed hebben op het welzijn van de rug. Ook neem ik fascie en spieren bij de ruggenwervels mee, waardoor deze makkelijker kunnen bewegen in het geheel. Medical taping ondersteunt het herstel en verlengt de werking van de behandeling.

Doel is in eerste instantie om de pijn zo snel mogelijk te verminderen.

Mocht er behoefte zijn aan een blijvender resulaat, dan kan ik ook het uitvoeren van oefeningen begeleiden. Hiervoor het ik een pakket samengesteld, op basis van meerdere studies, ervaring en zelftherapie. Het pakket helpt je je rugklachten meer in eigen hand te nemen, klachten te verminderen en voorkomen.
Momenteel werk ik aan de herziene versie met de nieuwste inzichten daarin opgenomen. Het is een compact pakketje, waardoor je in 30 minuten een serie doorloopt die bij vermindering van klachten wordt afgebouwd tot 1x in de week 30 enkele oefeningen. Zeer goed op te pakken, ook voor niet-getrainde sporters!

Terugkoppeling van cliënten is positief. De behandeling is vrij van risico. Wel is het noodzakelijk om onderliggende ziektebeelden en medicatie vooraf met de huisarts te bespreken. Een sportmassage moet toegestaan zijn door de arts.

Na veelvuldig (zelf) massseren en rekken, tapen en magnesium slikken ondervond ik geen enkele verbetering. Nadat ik mijn heupen ( pririformis) los had gemaakt, hetgeen zeker niet plezierig was, was onmiddellijk de pijn in de kuiten weg. Na 1 dag! Deze triggerpointbehandeling was dus zeer effectief en de kuiten zijn wekenlang 100% pijnvrij gebleven.

Claire Davis heeft er een zeer goed leesbaar boek over triggerpoints geschreven, dat in de kast van iedere spiertherapeut zou moeten staan. Maar wat is nu de oorzaak van deze spierknopen? Immers, om klachten blijvend te verhelpen, kan je het best naar de diepste oorzaak zoeken. Er worden verscheidene oorzaken genoemd:

-overbelasting;
-herhaalde kleine bewegingen, met ook daardoor overbelasting ( RSI, KANS)
-verkeerde houding;
-te lang in dezelfde houding verblijven;
-eet- en drinkgewoontes;
-stand bekken en overige gewrichten;

Bovenstaande lijst is indrukwekkend en biedt houvast tot veel verbeteringen in ieders leefstijl. Dat zal zeker positieve gevolgen hebben en de positieve effecten van een massage langer laten duren.
Toch is er nog een belangrijk aspect,

Deel bericht:

triggerpoints

Triggerpoints

Triggerpoints zijn de laatste jaren veel bekender geworden, er is veel over geschreven en steeds meer therapeuten nemen ze mee in hun behandeling. Gelukkig maar, want 70% van alle pijnklachten zijn afkomstig van triggerpoints. Actieve triggerpoints geven afgeleide pijn. Zo had ik een poos geleden erg last van mijn kuiten. Een soort blijvende, vrij intense spierpijn.

Na veelvuldig (zelf) massseren en rekken, tapen en magnesium slikken ondervond ik geen enkele verbetering. Nadat ik mijn heupen ( pririformis) los had gemaakt, hetgeen zeker niet plezierig was, was onmiddellijk de pijn in de kuiten weg. Na 1 dag! Deze triggerpointbehandeling was dus zeer effectief en de kuiten zijn wekenlang 100% pijnvrij gebleven.

Claire Davis heeft er een zeer goed leesbaar boek over triggerpoints geschreven, dat in de kast van iedere spiertherapeut zou moeten staan. Maar wat is nu de oorzaak van deze spierknopen? Immers, om klachten blijvend te verhelpen, kan je het best naar de diepste oorzaak zoeken. Er worden verscheidene oorzaken genoemd:

-overbelasting;
-herhaalde kleine bewegingen, met ook daardoor overbelasting ( RSI, KANS)
-verkeerde houding;
-te lang in dezelfde houding verblijven;
-eet- en drinkgewoontes;
-stand bekken en overige gewrichten;

Bovenstaande lijst is indrukwekkend en biedt houvast tot veel verbeteringen in ieders leefstijl. Dat zal zeker positieve gevolgen hebben en de positieve effecten van een massage langer laten duren.
Toch is er nog een belangrijk aspect,

Het onderdrukken van emoties

Door emoties te onderdrukken, te negeren, krijgt het autonome zenuwstelsel impulsen. Het lichaam reageert hoe dan ook op indrukken van buitenaf, als emoties niet toegelaten worden. Dat gebeurt door bloedvaatjes te vernauwen. Hierdoor vermindert de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren en vormen zich knoopjes. Deze knoopjes zorgen voor verzuring en deze activeren weer de pijnsensoren van het zenuwstelsel. Daar is je triggerpoint.

Vandaar dat in tijden van stress, tijdsdruk, heftige emoties die als onwenselijk worden ervaren, je  dit gaat voelen in je lichaam als pijn in de spieren. Negeer je deze pijn, dat kan een hele tijd, dan zal je steeds meer last ervaren. Tot het niet meer te negeren is- meestal is er dan een verder gevorderd probleem als carpaal tunnelsyndroom, frozen shoulder, bursitis, tendinitis, hoofdpijn enzovoorts.

Heeft en massage dan wel zin?

Jazeker!

Door massage wordt in eerste instantie de de doorbloeding verbeterd. Meer zuurstof en voedingsstoffen komen de spiervezels weer in en afvalstoffen ( de verzuring) wordt langzamerhand steeds beter afgevoerd. Dit is het primaire effect wat met zorgt voor vermindering van pijn. In combinatie met samengestelde technieken kan het gewricht of de spiergroep weer natuurlijk functioneren.

Vandaar dat in tijden van stress, tijdsdruk, heftige emoties die als onwenselijk worden ervaren, je  dit gaat voelen in je lichaam als pijn in de spieren. Negeer je deze pijn, dat kan een hele tijd, dan zal je steeds meer last ervaren. Tot het niet meer te negeren is- meestal is er dan een verder gevorderd probleem als carpaal tunnelsyndroom, frozen shoulder, bursitis, tendinitis, hoofdpijn enzovoorts.

Maar de onderliggende oorzaak, de stress, is er nog. Wat kan je daarmee doen? Wil je daar wat mee doen?

Door massages geven, heb ik vaak mogen meemaken dat mensen zich bewust worden van het proces waarin het lichaam en de geest zich bevinden. Meerdere malen heb ik mogen zien hoe mensen beter zijn gaan voelen, grenzen zijn gaan aangeven en beseffen wat fijn is en hoe lekker het kan zijn om grenzen te gaan stellen. Geen genoegen meer te nemen met alles wat moet. En deze combinatie is een grote succesfactor.

Vandaar dat in tijden van stress, tijdsdruk, heftige emoties die als onwenselijk worden ervaren, je  dit gaat voelen in je lichaam als pijn in de spieren. Negeer je deze pijn, dat kan een hele tijd, dan zal je steeds meer last ervaren. Tot het niet meer te negeren is- meestal is er dan een verder gevorderd probleem als carpaal tunnelsyndroom, frozen shoulder, bursitis, tendinitis, hoofdpijn enzovoorts.

Moet ik hier veel voor gaan doen? Hoeveel moeite kost dit?

In feite hoef je niets te doen. Zodra je meer bewust bent geworden van je wegstoppen van gevoelens, ga je vanzelf anders kijken naar de wereld om je heen. Je wordt je sneller bewust van gevoelens, gaat erover nadenken, in plaats van ze weg te drukken. Wellicht ga je accepteren in plaats van wegstoppen. En daar is je winst al.
Het kost tijd. Kost het moeite? Ik zou zeggen, nee. Het levert veel op: inzichten, minder pijn, flexibeler voelen, weten wat je wel en niet wil, bewuster kiezen en nee zeggen, en daardoor veel meer energie.

Soms kan ik het aanpakken van de oorzaak, de stresshantering en grenzen stellen, zien gebeuren. Dan zie ik mensen blijer worden en het heft in handen nemen. Deze mensen voelen zich al snel meer klachtenvrij!
Dan verschuift het accent tijdens de massages van klachtbehandeling, maar onderhoudsmassages.

Ik help je graag, door je te masseren. We gaan samen in op je klacht, maar pakken deze breder dan alleen locaal. Als je bij mij komt, wordt je stevig gemasseerd. Dan gaan we samen binnen jouw grenzen op zoek naar de plekken die versoepeld kunnen worden ( en die zitten soms op onverwachte plekken). Daarbij ontstaan soms mooie gesprekken en processen en soms is het slechts een massage. Net hoe het moment en de situatie uitpakt.

Om maar vast de vraag te beantwoorden… nee, ik word niet vergoed… De eisen van de verzekeraars zijn zo hoog, dat ik allerlei opleidingen erbij moet gaan doen, die niets met masseren te maken hebben. Verder willen verzekeraars het liefst zo weinig mogelijk vergoeden en de touwtjes in handen hebben, ik ben blij met mijn vrijheid.
Met mijn eerdere werkverleden in het basisonderwijs en de opleiding sportmassage plus ontelbare uren zelfstudie, durf ik te zeggen dat ik voldoende opgeleid ben om tot weloverwogen massagekeuzes te komen.

Massages kosten geld, evenals de kapper, schilder, de sportschool en sauna. Het valt onder het maken van keuzes.
Mocht je hierdoor geen mogelijkheid zien om te komen, kijk dan even in het Buurthuis de Brug, donderdag op de Sperwerkamp 38. Speciaal voor minima masseer ik daar voor een lage prijs.

Vandaar dat in tijden van stress, tijdsdruk, heftige emoties die als onwenselijk worden ervaren, je  dit gaat voelen in je lichaam als pijn in de spieren. Negeer je deze pijn, dat kan een hele tijd, dan zal je steeds meer last ervaren. Tot het niet meer te negeren is- meestal is er dan een verder gevorderd probleem als carpaal tunnelsyndroom, frozen shoulder, bursitis, tendinitis, hoofdpijn enzovoorts.

Deel bericht:

Ontspanning door Eva Dekker Looman

Ontspannen zomergevoel

Vaak verdwijnen in de zomer door de warmte en de ontspanning veel spierklachten – nek en schouders, hoofdpijn, rugklachten. Klachten kunnen dan ook juist ontstaan door minder te bewegen en meer te eten. Het is een bekend fenomeen, ieder jaar een een terugkerend verschijnsel. Klachten kunnen ook ontstaan door te fanatiek te gaan sporten. Plotselinge activiteiten en bewegingen, krachten op pezen die daar nog niet op berekend zijn.

Sportmassage is een schakel in blijvend aandacht voor een soepeler lichaam. In de weg naar herstel. Knopen, verklevingen zorgen namelijk voor pijn en verkorte spieren en spierketens.

Wilt u maximaal resultaat naast uw sportmassage? Voer op verschillende vlakken veranderingen in en merk blijvend resultaat:

– Eet meer groente en fruit, drink voldoende water. Wees matig met koffie, en alcohol. Rook niet. De energie zal na een startperiode toenemen.
– Wissel houdingen af, zit of sta niet te lang stil.
– Maak tijd voor sporten, of in ieder geval bewegen. Loop, fiets, daar waar u de auto kunt laten staan. Het hoeft niet meteen heel fanatiek, maar beweeg.
– Train naast de beweging op kracht. Dit kan al heel eenvoudig. Vraag wel advies over de juiste houdingen, of zoek dit zelf uit.
– Neem tijd voor mentale ontspanning. Rooster enkele keren in de week een moment vrij om de gedachten de vrije loop te laten gaan.
Niet alles hoeft efficiënt ingedeeld te worden en niet alle tijd nuttig besteed.
Bovenstaande punten vragen om een bewuste stijl van leven, keuzes maken. Vaak merk je rond je 30ste – 40ste dat niet alles kan. Wat is nu echt belangrijk voor je, waar haal je energie uit en wat kost energie? Welke activiteiten zijn echt noodzakelijk naast je werk en/of gezin?
Soms is het lastig keuzes maken en kiest uiteindelijk je lichaam voor je. In deze fase komen veel burnouts voor.

Door massages zul je soepeler worden. Daarnaast word je je bewuster van pijnlijke en verkorte plekken in je lichaam en van manieren  om je versoepeling zelf aan te gaan pakken.

Probeer eens een Edelo massage…
Sommige mensen blijven periodiek een onderhoudsmassage boeken, dit werkt!
Sommigen pakken alles zelf op en komen alleen bij klachten weer terug, dit kan ook.
Sommigen komen voor de mentale en lichamelijke ontspanning een uur liggen voor pure ontspanningsmassage, dit werkt ook.

Kortom, vele mogelijkheden voor het verhogen van het plezier in je lijf.
Van harte welkom weer bij Edelo, Eva Dekker-Looman

Sportmassage is een schakel in blijvend aandacht voor een soepeler lichaam. In de weg naar herstel. Knopen, verklevingen zorgen namelijk voor pijn en verkorte spieren en spierketens.

Deel bericht: