Massage bij nek- en schouderklachten

Edelo

Rugmassage door Eva Dekker Looman

Massage bij nek- en schouderklachten

Een efficiënte, op de specifieke stress-spieren gerichte massage. De onderrug en heupen worden meegenomen. Vaak zijn spieren in deze regio betrokken. De combinatie van effleurages, diep tissue technieken, fascial release, bindweefselmassage en triggerpointbehandeling versoepelen het gebied.

Ik onderzoek met u de manier van bewegen en de stand van gewrichten. Hierdoor wordt meestal snel duidelijk welke plaatsen behandeld moeten worden en welke massagetechnieken bijdragen aan herstel. 

Door een patroon van herhaalde (soms helemaal geen zware) bewegingen raken spieren overbelast. Deze spieren ontwikkelen actieve triggerpionts. Dit zijn kleine knoopjes in de spierbuik, waardoor de spieren verkrampt raken en stijf worden. Andere spieren nemen de taak over, waardoor ook deze overbelast raken. Klachten als tintelingen in de armen en vingers, stijve nek, hoofdpijn, pijn op de schouderbladen ontstaan hierdoor.

Triggerpointmassage is een effectieve vorm van korte, intensieve massage. Hierbij wordt op zoek gegaan naar triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken.

Daarnaast werk ik dus aan verbetering ( uitlijnen) van gewrichtsstanden. Hierdoor vermindert pijn en gebruikt u uw spieren en pezen beter in balans. Klachten blijven langer weg.

Onderstaande afbeelding is een van de talloze voorbeelden van een triggerpoint dat afgeleide pijn veroorzaakt in de schouder, arm en vingers.

triggerpoint dat afgeleide pijn veroorzaakt in arm