Lichaam en geest uit balans
Naar het ontstaan en genezen van Multiple Sclerose zijn veel onderzoeken gaande. Duidelijk is dat er niet een specifieke oorzaak is die MS laat ontstaan, maar een combinatie van meerdere factoren. Deze factoren veroorzaken onbalans in lichaam en geest, waardoor dit zich uiteindelijk fysiek uit in MS. Deze combinatie verschilt voor ieder persoon, waardoor symptomen zich verschillend uiten.

Mensen met Multiple Sclerose krijgen in de reguliere geneeskunde adviezen over leefstijl en toegang tot medicatie op gebied van ontstekingsremming, tegengaan van opflakkeringen en mogelijk ook medicatie tegen depressiviteit. Er is nog geen remedie voor MS.

Reflexologie aantoonbaar succesvol ( klik op de titel voor de bron, zo ook de paarse stukken)
Steeds meer mensen zoeken naast de reguliere geneeskunde inzichten en behandelingen, alternatieve therapie om klachten te verminderen. Reflexologie heeft aanwijsbare resultaten laten zien op het gebied van klachtvermindering ( motorisch en sensorisch) bij MS. Uit onderzoeken blijkt dat de darmwerking en darmbacteriecultuur, de hersen-darmverbinding, stress, verzuring ( afvalstoffen) en mogelijk ook patronen met negatieve ervaringen uit de jeugd of de familiegeschiedenis relaties hebben met het verminderen van klachten.

VoetreflexPlus therapie
Deze therapie biedt een holistisch behandelplan dat uitgaat van verbeteren van de balans in betrokken lichaamssystemen: hormoonstelsel, de hersen-darmas, het spijsverteringsstelsel met nadruk op de darmfunctie, het lymfestelsel ( weerstand en reiniging)  en een behandeling van de chakra’s- het energiestelsel dat niet fysiek zichtbaar is. Reflexzones, meridianen en acupressuurpunten worden ingezet hiervoor.
Inzichten uit de reguliere geneeskunde, de Traditionele Chinese Medicine ( TCM), de natuurgeneeskunde en de energetische geneeskunde komen in het behandelplan aan bod- een holistische benadering.

Wat kunt u verwachten?
Als bovenstaande visie en aanpak u aanspreekt, kunt u een afspraak maken. Er volgt dan een periode van 6-wekelijkse behandeling van ongeveer een uur. Rust en ontspanning zijn de basis. Vandaaruit wordt een massage aangeboden.  Als het zenuwstelsel ( stress) tot rust komt, ontspannen ook het hoofd en het lijf. Alles voelt dan prettiger aan. Het is de basis van verandering en herstel.