Medical taping en sport taping

Edelo

Masseuse Eva Dekker masseert enkel

Medical taping en sport taping

Sportmassage is een uitstekende massage om blessures te voorkomen en spierklachten te verminderen. Versterkende oefeningen voorkomen problemen en de witte sporttape belemmert de te vermijden beweging. Er is nog een andere tape die niet een beperkende, maar een ondersteunde werking heeft: kinesiotape of medical tape.

Een extra ondersteuning voor spieren, ligamenten, banden is kinesio tape, rekbare tape. De tape kan op veel verschillende manieren aangelegd worden.

Hierdoor kan aan talrijke doelen gewerkt worden:

Een verrassend voorbeeld vind ik het corrigeren van een platvoet door onder de voet door smalle tapes aan te leggen. De spieren die de curve van de voet mede bepalen worden gestimuleerd om te verkorten. Hierdoor krijgt de voet na enkele weken een betere natuurlijke holling.

Dat willen we want: platvoeten zorgen voor doorgezakte enkels. Deze verhogen de druk op de binnenkant van de knie. De knie kan naar binnen gaan buigen. Dit kan een vooroverkanteling van een van de bekkens veroorzaken. Er is kans op een beenlengteverschil en hierdoor kunt u flink last krijgen van rug-, nek-, schouder- en/of hoofdpijn.

Zo ziet u maar wat de oorzaak van klachten zoal kan zijn!

De tape is erg duur. Ik houd mijn prijzen zo betaalbaar mogelijk. Daarom heb ik gezocht naar een tape die goede recensies heeft, maar ook nog betaalbaar is.

A-merk tape is 2x zo duur als deze tape. De tape heeft een goede plakkwaliteit, is zacht voor de huid en heeft een uitstekende werking.

Komt u bij mij voor een tapebehandeling, dan zal ik de prijs bepalen aan de hand van de duur van de tapebehandeling en de hoeveelheid tape die ik gebruik. Een eenvoudige kuittape kan zo gelegd zijn en is dan minder duur dan een set samengestelde ingewikkelder tapes op verschillende spieren.