Er kunnen meerdere redenen zijn waarom het gewenst is om het proces van bevallen te stimuleren. Deze methode, ontwikkeld door Foor Tuinstra, maakt gebruik van acupressuurpunten en voetreflexologie zones om het lichaam aan te zetten tot bevallen.
Als het kindje er klaar voor is en het lichaam ook, geven deze technieken een aansporing aan de doorbloeding van de baarmoeder, het samentrekken ervan, het laten dalen van energie, emotioneel loslaten van belemmeringen of spanningen waardoor het proces makkelijker van start kan gaan.

Een kindje dat nog niet klaar is om te komen, zal niet gaan komen. De behandeling doet wel zijn werk: de baarmoeder raakt beter doorbloed, energie stroomt makkelijker en spanningen worden makkelijker losgelaten. Daardoor kan de bevalling beter en makkelijker verlopen. Sommige vrouwen komen aan het einde van de zwangerschap iedere week, tot de bevalling zich aandient. De behandeling ondersteunt ook het herstel na de zwangerschap.

Sommige vrouwen moeten om medische redenen de bevalling laten opwekken. Voordat dit in het ziekenhuis opgewekt wordt met medicatie, willen vrouwen vaak graag eerst de natuurlijke weg een kans geven.